Send E-mail

Kundeservice@citypuds.com

+45 93 93 08 03

Telefonnummer

Man - Fre: 7:00 - 17:00

Åbningstider

Let gør det selv vinduespudsning

Vinduespudser

En hurtig og nem måde at "pudse" vinduerne på

Rengøring af vinduer ved hjælp af hjemmelavet vindues sæbe, mikrofiberklude og en squeege

Jeg har denne ting for rene vinduer. Jeg elsker dem, hvilket betyder, at jeg har en neutral modsat følelse for beskidte vinduer. Og når jeg siger rent, mener jeg den slags ren, der får vinduerne til at skinne som diamanter i morgensolen. Nogle dage skulle jeg ønske, at der ved et eller andet mirakel skulle komme selvrensende vinduer, som altid stod ”spot-on”

 

Jeg vil dele ud af min erfaring som vinduespudser og give disse gode DIY- vinduespudsningstips, jeg har lært gennem årene.

 

 

 

Tør, overskyet dag

Hvis du nogensinde har prøvet at rense udendørsvinduer på en lys solrig dag, ved du allerede problemet. Din rengøringsopløsning tørrer hurtigere på glasset, end du kan vende dig for at få fat i din vinduesskraber. Du ender med et forfærdeligt stribet, mudder agtigt rod. Vent i stedet på en tør, overskyet dag.

 

Mikrofiberklude

 

Papirhåndklæder og aviser er længe blevet udråbt som bedst til skrubning og tørring af glasset (min oldemor Rose svor at Berlingske avis som den eneste avis, der er værdig til at vaske vinduerne) – men hvilket skidt, klisteret rod de skaber.. papirfibrene nedbrydes og efterlader fnug. Desuden er aviser ikke så tilgængelige til genanvendelse, som de engang var. Hvis du er interesseret i effektivitet og rene, stribefrie vinduer, skal du glemme papiret.

vinduespudser klude

Brug i stedet mikrofiberklude (som disse på billedet) til at rense vinduer. Mikrofiber griber snavs og støv. Rengøringsklude af mikrofiber er bløde og ikke slibende. De vil ikke ridse glas eller malede overflader, og du vil kunne se forskel på fnug- og stribefrie resultater, du får med mikrofiber. Og den bedste del? Disse klude kan vaskes, skylles og genbruges hundreder af gange.

 

Ramme og spor først

Masser af snavs kan samles langs et vindues spor og ramme. Rengør dette område først, så du ikke laver mudder, når du begynder at rense glasset. Gør en gammel tandbørste våd og dyp det først i eddike og derefter natron for at skrubbe disse områder. Tør resten af med en våd klud. Nu er du klar til at rense det vindue.

 

 

Hjemmelavet vinduespudser sæbe sæbe

“Til næsten alle formål vinduespudser sæbe

1/4 kop hvid eddike

1/4 kop isopropyl alkohol

5 dråber opvaskemiddel

2 kopper vand

 

Kombiner alle ingredienser i en god 0.7 liter (eller større) sprayflaske. Ryst godt inden brug.

 

 

”Det rigtige udstyr” 

Der er dog en grund til, at professionelle vinduespudsere bruger en vinduesskraber også kaldet en ”squeegee” og en inde vasker (som vist på billedet) til at rengøre vinduer. Det er hurtigt, let, og det fungerer, når man først har øvelsen. Så når jeg skriver rene ruder, så er dette den eneste måde at resultatet bliver 100% skinnende (med undtagelse af rentvandsanlæg som jeg har skrevet om i dette blog indlæg vinduespudsning med rentvandsanlæg: Hvordan virker det?

vinduespudser

Del indlæg

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Læs også

Vil du have skinnende vinduer?

Vinduespudser Dyssegård