Send E-mail

Kundeservice@citypuds.com

+45 93 93 08 03

Telefonnummer

Man - Fre: 7:00 - 17:00

Åbningstider

Sådan pudser du vinduer

sådan pudser du vinduer

Instruktioner til, hvordan man pudser vinduer

Fjernelse af skærme – hvis du har dem ellers hop videre til næste afsnit.

Den allerførste ting, vi skal gøre for at begynde pudsning af vinduet, er at fjerne skærmene. Dette er nemmest ved at gå indenfor og skubbe alle skærme ud forsigtigt. Åbn vinduerne i stueetagen og træk enten op eller til siden på skærmfligene og skub ud på skærmen. Placer skærmen uden for vinduet, og luk derefter vinduet. På anden sal skal du gøre det samme, men du griber fat i skærmen med den ene hånd, mens du skubber den ud. Derefter lægger du det sideveje eller fladt og tager det forsigtigt indenfor og bærer skærmene ned.

Når du har fjernet skærmene og lukket vinduerne, går du ud og samler dem i grupper på hver side af huset, så du ved hvilke der hører til hvor og derefter bringer du dem alle foran. Opbevar skærmene i separate bundter for hver tilsvarende side af huset, så du ved, hvilken side af huset de hører til. Først placeres skærmene fra venstre side af huset til venstre i en stak. Placer skærmene fra fronten af ​​huset foran dig i en stak. Placer skærmene fra højre side af huset til højre for dig i en stak. Sidste placerer skærmene fra bagsiden af ​​huset ved siden af ​​højre sideskærme i en stak. Hold altid dette mønster, og du vil aldrig glemme, hvor skærmene hører til, hvilket sparer dig da du ikke skal finde ud af, hvor de passer på huset. Fyld nu din store spand op, og bland sæben i. Placer din spand nær skærmene, og brug dit vaskehåndtag til at skrubbe skærmene på begge sider. Grib den ene ende af skærmen fra den længste side, sæt den modsatte side på jorden. Skrub det med dit vaskevand inklusive metalrammen. Vend det derefter, og gør den anden side. Lav en stabel skærme, og sprøjt dem derefter ud med en slange med en dyse, og hold dem i deres tilsvarende stak. Gentag nu med den næste stabel. Du ønsker ikke at vaske alle stablerne på én gang og derefter sprøjte, da de måske tørre ud, før du kan skylle dem af. Når du har renset dem alle, skal du tage hver stak tilbage til deres side af huset og placere dem i nærheden af ​​de vinduer, du tror, ​​de hører hjemme. Dette vil have dig klar til at sætte dem på senere, når du pudser vinduerne og giver dem mulighed for at dryppe tørre.

Brug altid en separat vaskemuffe til de skærme, som du ikke bruger på glasset, da skærmene er meget beskidte. Brug altid en slange og dyse med forskellige sprøjtemuligheder. Hvis du af en eller anden grund ikke har en slange og dyse, bliver du nødt til at tage en ren klud og banke sæbe og vand fra skærmen. For at gøre dette skal du først gribe den blødgjorte skærm med to hænder på hver side af skærmens ene ende og med lidt kraft slå den på jorden eller på din spand, i den anden ende af skærmen. Dette vil slå det meste af vandet og sæben ud. Derefter tager du din klud og i omkring en 10 graders vinkel eller tæt på fladt med skærmen, slår du med kluden på skærmen for at slå resten ud. Sidst tørrer du ned skærmrammen med din klud.

Rensning af falsene

Dernæst, hvis sporene er virkelig snavset, vil du bruge din håndbørste og udføre et hurtigt fejejob på dem, så fej også eventuelle spindelvæv væk. Gør kun dette trin, hvis det er virkelig dårligt, ellers tager det for meget tid, og falsene bliver alligevel renset i slutningen, når du har pudset vinduerne, før du popper skærmen tilbage i. Årsagen til, at du vil feje sporene, før du pudser vinduerne, er så du ikke skaber mudder i sporet, når vandet kommer ned i falsen, når du renser glasset.

Blød skrubberpude – Sørg for at den IKKE ridser glas, spørg eventuel om råd i butikken

Tag nu din blød skrubberpude ud og få den våd. Skrub eventuelle fuglelort, insekter og snavs, der ser ud som om de ikke kommer let af. Gør kun denne jagt- og skrubmetode, hvis der kun er nogle få af disse. Hvis der er mange fuglelorte-pletter og snavs, skal du gøre hele vinduet vådt med din indevasker og skrubbe hele vinduet på en gang og fjern vandet med din squeegee. 

Vindueskrabber

Hvis brugen af ​​den bløde pude ikke fjernede alt skidt, så få hele vinduet vådt igen og test din skraber i et hjørne af glasset. Hold din afskraber i en vinkel på glasset, der er så fladt som muligt, som en vinkel på ti eller femten grad, så du klinger i kontakt med glasset uden at komme op fra overfladen. Lav en lille passage, og gør den våd derefter, og lav en anden gennemgang på samme sted for at teste for fabrikationsaffald. Hvis det lyder som sandpapir på det andet spor på samme sted, skal du ikke bruge din skraber. Hvis det lyder fint, så brug din skraber på hele glasset. Gør derefter vinduet vådt igen med din indevasker og skrub med den hvide pude endnu en gang.

Hvis et vindue har maling på det, skal du bruge din skraber til at fjerne det, medmindre det er fabrikationsaffald.

Hvis du nu bemærker, at vinduerne virkelig er beskidte til at begynde med, kan du beslutte at fugtige vinduet og bruge din skraber først inden du selv bruger den bløde pude. Nogle gange har vinduet kun brug for den hvide pude, nogle gange har det kun brug for skraberen, og nogle gange har det brug for begge dele. Med erfaring vil du vide bedre, hvad du skal prøve.

Brug aldrig din skraber på glasset, hvis det ikke er vådt, og træk aldrig skraberen frem og tilbage over glasset, da dette kan ridse det. Skub kun skraberen i en retning på tværs af glasset, løft den derefter op af glasset og før den tilbage til udgangspositionen, hvor du startede din første passage, for at gøre din næste træk.

Pas nu endelig på ikke at ridse glasset, det er super dyrt at få skiftet vinduet. Lad hellere en professionel klare det, hvis du er i tvivl.

Sørg for, at barberbladet aldrig rører ved rammen af ​​vinduet eller gummipakninger, da det skærer dem. Du kan altid vippe din barberkniv og vinkel væk fra rammen, så spidsen på kanten af ​​dit blad ikke kommer i kontakt med rammen.

Barberbladets stålblad vil begynde at ruste, så hold det tørt i slutningen af ​​din dag ved at tage bladet ud af skraberen og tørre det forsigtigt af.

Vask vinduet

Det næste trin i processen er at rense vinduet med din indevasker. Når jeg rengør ydersiden af ​​en bygning, foretrækker jeg, at min indevasker er så våd som muligt. Jeg vrider det overhovedet ikke ud, så jeg kan rense flere vinduer, før jeg skal tilbage til min store spand for at få mere vand. Jeg får også vinduet så vådt som muligt, især når det virkelig er beskidt. På en varm eller blæsende dag kan vinduet tørre virkelig hurtigt, så blødgøring af vinduet hjælper med at forhindre, at det sker. Hvis du er ny med pudsning af vinduer, vil masser af vand give dig mere tid til at rense og squeegee vinduet, før det tørrer, i hvilket tilfælde du skal starte forfra, ellers vil du lave striber.

Mange vinduespudser foretrækker det modsatte, at de har så lidt vand som muligt som det er lettere at squeegee og detalje. Det begrænser også sprøjtning af andre vinduer og dryp på andre vinduer. Jeg tror, ​​at brug af lidt vand skaber flere problemer og øger chancerne for pletter og streger på glasset. Du bliver nødt til at prøve begge metoder, når du er god nok til at finde ud af, hvilken stil du foretrækker.

Bare sørg for, at vinduet er skrubbet og vådt, inden du går over i squeeqee. Nogle mennesker kan også lide at vaske rammen ned, i hvilket tilfælde du vil gøre det på dette tidspunkt.

Brug af squeeqee

OK her er den del, du har ventet på, medmindre du altså sprang foran. Teknikken til at bruge squeeqee er det vigtigste aspekt af vinduespudsning, når alt kommer til alt, hvis du ikke kan fjerne vandet fra glasset, efter at du har skrubbet det, vil vinduerne ikke se rene og uplettede ud.

Når du har mestret teknikken, er vinduespudsning virkelig ikke svært overhovedet og vil være nemt resten af dit liv. De to hovedmetoder er 1. lige træk og ”fanning”. Jeg vil lære dig begge og når i begynder som en nybegynder, vil I lære det lige træk. Dette er den nemmeste at lære og giver dig succes ret hurtigt.

Øvelse gør mester

Pudsning af vinduer handler om at lære, hvordan man holder squeegeen korrekt og derefter praktisere de to hovedmetoder. Øvelse gør mester og det gælder også her. Masser af gentagelser som i Karate Kid “voks på voks væk”! Nogle mennesker synes, at pudsning af vinduer er let, og det er det, hvis du øver dig på din teknik. Nogle mennesker synes, det er svært, og det er det, hvis du ikke øver dig på din teknik.

Min første råd er at tage sig tiden til at gøre langsomt i starten. Hvis du ikke går langsomt og får din teknik ned, vil du aldrig få en perfekt vinduespudsning. Hvis du ikke går langsomt og udvikler det rigtige mønster i din teknik, vil du altid have striber og vil konstant skulle detaljere alt (mere om detaljere senere). Detaljere vil om noget bremse dig så langt ned, at du kan glemme at have andre ting på dagsorden og du bliver altid nødt til at bekymre dig om striber. Striber ødelægger hele vinduespudsning. Så selvom det går langsomt i starten, vil du være glad for, at du gjorde det. Når du først har dannet et dårligt mønster og teknik, vil det være svært at bryde dig selv ud af det.

Gå langsomt, og hold nøje øje på dine håndbevægelser, mens du trækker og tænker, hvordan du skal gøre hvert vindue bedre end det sidste. Over tid, når du begynder at perfektionere dette, kommer du til at være hurtigere helt naturligt. Der er ingen genveje til at lære, hvordan man pudser vinduer på den rigtige måde. Du vil have perfekte rene vinduer hver gang. Du ønsker konsistens i din teknik, der kommer fra langsom praksis. Det er bedre at gå langsomt og få det til at være perfekt, end at skulle starte forfra og gøre det igen, fordi du prøvede at gå hurtigt og ikke har din teknik på plads endnu.

Der er forskellige teknikker til pudsning af vinduer, og du bør lære dem alle. Nogle gange er det lettere at bruge forskellige teknikker til forskellige vinduer. Nogle er hurtigere end andre afhængigt af vinduesstil. Med tiden er dit mål at pudse så hurtigt som muligt uden at gå på kompromis med kvaliteten og kende forskellige teknikker, der gør dig hurtigere.

”lige trækmetoden”

Når du har skrubbet og skrabet eller bare skrubbet, vil du nu gøre hele vinduet vådt igen med din indevasker.

For begyndere er det bedst at tage fat i et viskestykke eller en mikrofiber klud og tørre en kant af glasset, hvor vinduesruden møder vinduesrammen fra top til bund på venstre eller højre side. Du ønsker at gøre den modsatte side fra den hånd, du har til hensigt at bruge til gummi med. Så hvis du er højrehåndet, skal du tørre venstre kant af glasset. Træk squeegee ud, og tør gummien af ​​ved hurtigt at trække længden af ​​squeegee ned med dit tørre viskestykke.

Placer nu din Squeeqee på det tørre sted på vinduet, du lige har tørret øverst i vinduesruden, og træk lige over fra venstre mod højre. Når du trækker så ha’ en lille vinkel på din squeeqee, så den øverste del er lidt ude foran den nederste del af sugen. Dette gør det således, at vandet løber ned ad gummiet. Ellers vil vandet løbe fra toppen og bunden og forårsage en stribe øverst, når du arbejder dig ned ad glasset. Når du har taget din første passage hen over glasset, skal du bringe din squeeqee tilbage til venstre side, så du er under, hvor du lige har skrabet. Når du er i færd med at bringe din squeeqee tilbage på tværs, skal du tørre dit gummi med dit viskestykke igen. Det er vigtigt, at toppen af ​​din squeeqee er et par centimeter overlappende i den tørre del af glasset fra dit første lige træk. Træk nu det samme over glasset, husk at have en lille vinkel. Du gentager denne proces, indtil du er færdig med at pudse vinduet. Til sidst tager du din detaljerede klude, og tørrer alle kanter, hvor vinduesrammen møder vinduesruden. Hvis du ser vandstrømme på glasset, detaljeres det hurtigt inden de tørrer. Sørg for, at du konstant bruger et rent, tørt sted på din detaljerede klud for at forhindre striber og løbere.

Efter lidt tid bliver du god til dette og nu kan du prøve at udføre hele denne proces uden at tørre din squeeqee. Dette er noget, du vil lære, for at spare dig for tid. Når du har vasket vinduet og er klar til at fjerne vandet som før, vil du i stedet for at tørre gummiet, placerer du din squeeqee på oversiden af ​​glasset nær vinduesrammen og trækker tre eller fire små halvtomme eller mindre træk for at tørre glasset og træk derefter lige ud over glasset. Denne tørring af glasset med de små træk er en hurtig proces som en flick af håndleddet."Fanning"

Fanning er den næste teknik at lære og er vanskelig at sætte ord på. Med fanning flytter du din squeeqee frem og tilbage. Du starter med dit lige træk hen over vinduet, men når du trækker hen over dig vinkler du din gummi under bevægelsen af ​​at trække over, så den vinkles i 45 grader. Når toppen af ​​squeegee møder vinduesrammen på den modsatte side, stopper du så med at trække fra højre til venstre og trække ned. Du stopper ikke fysisk squeegee-bevægelsen fysisk, men får det dybest set til at ændre retning, som om det tog en vending. Når du forlader gummiet på glasset trækkes du ned, mens du vinkler toppen af ​squeeqeen, som er øverst til højre, så den vinkler ned forbi venstre side af squeeqeen, mens du trækker højre side af squeeqeen ned ad kanten af ​​hvor glas møder rammen. Nu når højre side af squeeqeen er under venstre side i en 45 graders vinkel, trækker du tilbage hen over glasset med venstre side af squeeqeen som toppen, når du når den anden side af vinduet, gør du den samme proces for at vende tilbage hvilken side af squeeqeen er øverst. Du vil altid have, at toppen af ​​ squeeqeen trækker til den tilsvarende side. Når folk går hurtigt, udfører de denne proces i en bue eller et buet mønster, når de trækker frem og tilbage, i stedet for et lige træk på tværs. Kun den allerførste passering øverst er et lige træk, resten er en buet eller ”bue-trækning”. Det er bedst at se en video af en person, der laver denne teknik og derefter læse om den, så jeg stopper her med at forklare.

Den nemmeste måde at lære denne teknik på er med en 10 ” squeeqeen og gå derefter op til næste størrelse. For boliger bruger jeg kun en 14 ”, men hvis du kommercielt er det hurtigere at bruge en 18”. Når din squeegee bliver for stor, bliver du enten nødt til at gøre et lige træk eller lære Z-metoden. Men hvis du kan fan, vil du alligevel finde ud af Z-metoden på egen hånd.

Detaljere

Når du detaljerer, ønsker du at røre ved glasset så lidt som muligt. Detaljer altid glasets øverste kant, ellers får du dryp fra vand, der er fanget i rammen. Faktisk kan nogle vinduesrensere ikke engang lide at få den øverste del, hvor rammen møder våd rude. Hvis du laver et job, hvor du bemærker, at vinduerne fortsætter med at dryppe, når du er gået til den næste, kan du prøve den strategi om ikke at få den øverste kant våd.

Kontrol af vinduerne

Når du har pudset vinduer på ydersiden og detaljeret, vil du nu foretage en stikprøvekontrol. For at gøre dette, løft dine solbriller op, hvis du har dem på og kigger på glasset fra en vinkel på 15 grader, så du næsten kigger sideveje hen over glasset med dit ansigt i nærheden af ​​vinduet, men ikke lige ved siden af. Fra refleksionen på glasset fra lyset skal du være i stand til at se eventuelle bommer og snavs. Mere vigtigt er det, at der er streger, eller hvis vinduet stadig er beskidt. Scan vinduet der starter øverst og arbejd dig ned, dette skulle kun tage et par sekunder, men virkelig kig godt efter. Gør dette hver gang du pudser et vindue. Ved at glemme dette trin vil du komme tilbage udenfor for at rette fejl, når du først går ind og let kan se dem.

Vask altid ydersiden af ​​vinduerne først af denne grund. Hvis du først renser indeni, kan du ikke altid vide, om det, der stadig er på glasset, er på indersiden eller ydersiden af ​​vinduet. Du kan ikke se check indefra. Når du først pudser udenfor, kan du se, om det udvendige stadig er beskidt, hvis det ikke er det, ved du, at det du ser i vinduet, er indvendigt.

Indvendigt

Husk, at ovenstående eksempler er til, når du pudser vinduerne udenfor. Når du går ind, skal du gøre de samme ting som før plus et lille trick. Når du pudser indenfor, så ha’ så lidt vand på inde vaskeren som muligt, for at undgå at spilde på gulvet. Når du pudser selve vinduet, så ha’ hele tiden inde vaskeren under squeeqeen, således at vandet drypper ned på inde vaskeren og ikke rammer gulvet.
– Husk altid at tørre dråber op, da sæbevand kan efterlade pletter.

Vinduesfilm

Jeg hader at sige det, men vinduesfilm ødelægger din dag som vinduespudser. Håndtering af film er en smerte og bremser dig. Alle dine bedste værktøjer til rengøring af glas fjernes, hvilket er problematisk, når man beskæftiger sig med mad og hundesnuder eller det der værre! Du vil være begrænset til din indevasker, detaljerende klude og squeeqee. Det værste er, at medmindre du hurtigt trækker, klæber sæbevandet sig til filmen. Mit råd er ikke skubbe hårdt, men prøv at skubbe så let som muligt. Nogle gange er jeg nødt til at gøre det to gange bare for at få det træk, jeg har brug for, fordi det er så klistret med gummien. Brug aldrig en hvid pude eller klinge på film, du vil beskadige den.

Fremstillingsaffald

Fremstillingsaffald er dårlige nyheder, når du bruger en skraber. Du vil ridse glasset. Fabrikationsrester forekommer, når vinduet fremstilles på fabrikken. Når glasset kommer af rullerne, smelter små mikroskopiske glasperler mod glassets overflade. Når du tager et barberblad hen over dem, bryder de fri og ridser i glasset. Ikke hvert vindue har fabrikations rester, problemet er, at du ikke kan vide det ved bare at kigge på et vindue, hvis det har det, skal du teste det, som jeg nævnte før.

Test altid dit vindue i et hjørne, før du skraber hele ruden. Du ønsker ikke at udskifte vinduerne, fordi du skraber dem.

Del indlæg

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Læs også

Vil du have skinnende vinduer?

Vinduespudser Dyssegård